Operation

På vår nyrenoverade operationsavdelning finns en operationssal, ett tandrum och ett förberedelserum. Vi har inhalationsnarkos och modern övervakningsutrustning.

Veterinärerna och de legitimerade djursjukskötarna som arbetar här är vidareutbildade inom kirurgi och anestesi och har mångårig erfarenhet från kliniskt arbete på operationsavdelningar på olika djursjukhus och kliniker.

Vi utför både planerade och akuta mjukdelskirurgiska ingrepp, exempelvis kastrationer, kejsarsnitt, kirurgi i hud och juver, samt urinstensoperationer.

För att ditt djur ska kunna komma hem samma dag är smärtlindring före, under och efter det kirurgiska ingreppet väldigt viktigt och något vi lägger stort fokus på!

Inför ert djurs besök på operation eller tandavdelningen

Ska ditt djur opereras sker inlämning på morgonen kl 8.00 om ingenting annat anges av veterinären, patienterna tas därefter in i turordning så viss väntetid kan förekomma. Anmäl dig och ditt djur i receptionen vid ankomst så vi vet att ni är på plats.

  • ditt djur vara fastande från klockan 00 samma dag, detta innebär inget foder/godis men vatten går bra att ha framme. Fastandet gäller inte kaniner eller gnagare, som måste ha fri tillgång till mat även under operationsdagen, så ta med er lite foder och godis som ni vet ert djur tycker om och är van vid. Om ert djur är van att dricka ur en vattenflaska är det bra om den medföljer till kliniken.
  • din hund ska vara rastat på morgonen.
  • hundar som ska genomgå buk- eller hudkirurgi ska ha badats ordentligt med klorhexidinschampo dagen innan, detta för att förhindra infektioner i operationssåret. Katter är i regel betydligt renligare än hundar och behöver inte badas, men kan torkas av på ställen som lätt blir smutsiga, exempelvis tassar. Tandpatienter behöver inte badas.
  • de djur som står på mediciner för morgonbruk ska i regel få dessa, såvida de inte måste ges i samband med mat. I sådana fall är det bra om du tar med medicinerna och ger till veterinären/sköterskan. Är du osäker får du gärna fråga oss i förväg.

Hemgång sker efter överenskommelse med din veterinär, normalt ringer kirurgen när operationen är klar och bestämmer lämplig tid när du kan hämta hem ditt djur.